Rintocco Monserrato 1973

Rintocco Monserrato 1973

Binnenkort weer leverbaar

Beschrijving

Rintocco Monserrato 1973

Aglianico was een van de eerste wijnstokken die in 1998 op het landgoed werd aangeplant, met een massaselectie uit het hele Samnitische wijngebied. Ook de Camaiola (Barbera del Sannio), die de afgelopen jaren in Monserrato is aangeplant, is het resultaat van een massale selectie afkomstig van de beste wijngaarden in de omgeving. Er werd besloten om ze in deze wijn samen te voegen om het sobere karakter van de Aglianico te versterken met de gratie, aroma's en zachtheid van Camaiola.

Vinificatie

Delicate ontstelen met lichte persing van de hele bessen en overbrengen van de most in roestvrijstalen tanks voor alcoholische gisting met maceratie van de schillen gedurende 10/12 dagen; rekken, decanteren, decanteren; malolactische gisting en rijping in stalen vaten. De twee wijnstokken worden afzonderlijk gevinifieerd en vervolgens tijdens het rijpen geassembleerd.

Rijping en verfijning

Gerijpt in stalen vaten, wordt hij gebotteld in het late voorjaar na de oogst.

Omschrijving

Briljant robijnrood met violette reflecties, hints van kers, framboos en zoethout, violet, citrus in de neus. Het wordt gewaardeerd om zijn zachte textuur, de goede structuur en de gratie van de tannines, de zeer veelzijdige aroma's.