Wie wij zijn

Ozinga Wijnimport is een klein familiebedrijf. 

De passie voor wijnen is tijdens mijn eerste baan, inmiddels alweer 35 jaar geleden, begonnen toen als sommelier bij Alain Ducasse in Hotel de Paris, Monte Carlo, Monaco. 

Na het uitoefenen van het mooie sommelier vak door heel Europa en in Nederland heb ik besloten om de wijnen zelf te gaan importeren uit verschillende landen. 

De eerste wijnen die inmiddels in Nederland te verkrijgen zijn bieden wij aan in onze webshop. 

Door nu de wijnmakers zelf te bezoeken kan ik de mooiste wijnen naar Nederland halen. Alle wijnen zijn perfect om bij de lunch of het diner te combineren.

Maar ook de liefhebber van de stevige wijn zal ons aanbod zeker waarderen. Klik hieronder op de link naar de wijnmakers:

Ons verhaal

Het idee van onze online winkel is ontstaan op reis in Italië.

Een tour door Campania, Puglia en Calabria met bij behorende bezoeken aan de wijn huizen hebben geleid tot een samenwerking met deze wijnmakers.

De mooiste wijnen hebben wij kunnen proeven bij de wijnmakers zelf in de wijngaard. De passie voor het maken van deze wijnen willen wij u graag laten proeven in ons aanbod.

Daarnaast zijn er nog een aantal wijnmakers die wij bezocht hebben en wij binnenkort ook hun wijnen in ons assortiment zullen opnemen.

Mijn dank speciale dank gaat dan ook uit naar Ekaterina die er voor zorgde dat ik voorgesteld werd en alle wijnen uitgebreid heb mogen proeven en testen. Hiermee heb ik de mogelijkheid gekregen om de wijnen naar Nederland te importeren!